Sudoku játékok

A Sudoku egy amerikai eredetű logikai játék. A neve alapján azonban egyből rá lehet jönni, hogy a japánok népszerűsítették. Jelentése gyakorlatilag a játék szabályaira is utal: „egyedi szám”. A Sudoku a mai modern verzióját 1979-ben “feltalálta” fel Howard Garns, de mégis csak 2005-ben vált nemzetközileg is híressé. A Sudoku 3D-s változatát Rubik Ernő találta fel, és kapta a “sudokube”, ismertebb nevén a Rubik kockát.

Sudoku szabályok:

A játék 9 darab 3x3-as négyzettel kezdődik, néhány számmal előre kitöltve (nehézségi szint alapján). A hiányzó számokat 1-től 9-ig úgy kell beírnod, hogy a nagy négyzeten belül ne legyen megegyezés függőlegesen, vízszintesen, valamint a 3x3-as négyzeteken belül. A feladatot az is nehezíti, hogy hány szám van előre megadva. A Sudoku játék bár egyszerűnek tűnik, rengeteg stratégiát lehet alkalmazni, hogy minél gyorsabban kilőjük az összes lehetőséget. Kevesen tudják, de a Rubik kocka is pont ugyanezen a logikán alapszik. Törd a fejed és oldd meg minél gyorsabban!

Ha tetszik a játék akkor szavazz!

13
(231 votes, average 3.97 out of 5)
Sudoku játékok3.97 out of 5 based on 0 voters.


Játékok minden mennyiségben! A játékokhoz regisztrálni nem szükséges, így pár kattintás és máris játszhatod, ami neked tetszik, oldalunkon több mint 4658 online játék közül válogathatsz.
A játék tevékenysége egy olyan különleges folyamat ami gyerek szellemi készségeit fejleszti(lásd az erre szakosodott játék típust: készségfejlesztő játékok). A megnövekedett arousal level olyan helyzetbe hozza a gyerekeket a játék során, ahol egyrészt átél különböző érzéseket, eseményeket, majd ezeket lereagálja, és itt kezdődik az igazi dramaturgiai folyamat, az-az a "játék a játékban". Általában az online játékokban játékbárcákat lehet gyűjteni, majd ezeket a játékpénzeket pedig beválthatják a kandidátusok nyereménytárgyakká, vagy egyéb díjakká. Társas jelenségek megkövetelik az interakciót, így például a kétszemélyes játékok egy olyan különleges helyzetet teremt ahol ezen tettek útján beindul a társas gondolkodás forradalma, amit Kant is leírt Prolegomene tanulmányában.
A gyerekek mindig kapaszkodót keresnek, nagyrészt a legnépszerűbb szeretetpótlékok a Tv, a számítógépes online játékok, és az édesség. Oldalunk ezt a kapaszkodót próbálja nyújtani, így remélhetőleg a gyerekeknek könnyebb lesz a felnőtté válás a játékok által...

Az oldal támogatója a www.KaticaMatrica.hu webáruház.

Most lépsz be a Facebook felhasználóddal! Már csak pár pillanat... :-)